Bewustwording

Meer bereiken met menselijke maat

 Onze blogs

Thema’s van onze bijeenkomsten staan aan de basis van de blogs. De menselijke maat blogs zijn 
geschreven voor iedereen die wil veranderen. Voor wie moet, kan en durft te veranderen zijn de blogs ook interessant.

Schrijven is een inspirerend instrument om mensen, organisaties en samenleving te helpen met veranderen. Weerstanden kunnen worden overwonnen door woorden te vinden die het hart raken.  Mensen herkennen dan zichzelf en komen in beweging. Dat is de mooiste kroon op het veranderwerk.
Lees meer...


Hoe komen wij naar de volgende dag? Als antwoord op deze vraag een klein college met vier factoren die de essentie van veranderen in beeld brengt: verandervermogen en veranderbereidheid van mensen in combinatie met verandercapaciteit en verandercondities binnen organisaties. 
Lees meer...


Sectoren als de banken, pensioenfondsen en accountancy hebben de afgelopen jaren in het licht van de media gestaan. Dit komt doordat dat zij het vertrouwen van de samenleving hebben verloren. Mede daardoor staat hun bestaansrecht onder druk. Hoe nu verder? 
Lees meer...


Blog 12

Pionieren

'Iedereen wist dat het niet kon totdat er iemand kwam die dat niet wist'.  Uitspraak van filosoof Epictetus. Oplossingen liggen echter vaak meer voor de hand dan iedereen denkt en daar ligt de uitdaging voor ons allemaal! Dat is de kern waar het bij pionieren om draait.
Lees meer...


 Blog 11

Momentum

Momentum is de dynamiek rond een beslissend ogenblik. Meestal leidt dit tot een kanteling. Voor creatie van momentum zijn talent, geluk, plezier, rust en netwerk belangrijke thema’s. Een aantal inspirerende voorbeelden geeft meer inzicht in momentum.
Lees meer...


 Blog 10

Interessant

 

Succesvol veranderen vraagt professionaliteit, oog hebben voor elkaars rollen en verbinding. Open communicatie is hierin leidend. Hoe kunnen wij dat bereiken? Synchroniciteit is hiervoor een interessant instrument dat in 1930 door Carl Gustav Jung werd ontdekt.
Lees meer...


Een impala maakt een gedurfde keuze om te veranderen in de vuurtoren van de savanne en gaat daarna aan de slag met anticiperend leiderschap. Een boeiend ontwikkelingsproces waarin authenticiteit, onafhankelijkheid en betrokkenheid de sleutelwoorden zijn.
Lees meer...

 

Niets is zo veranderlijk als de mens, is een bekend gezegde. Met uitzondering van het weer dan. Over het weer praten mensen misschien wel net zoveel als over veranderen. Vooral andere mensen dienen te veranderen. Hoe kunnen mensen aanhaken bij veranderingen om relevant te blijven?
Lees meer...

 Blog 7

 

 

Experimenteren met andere instrumenten kan behulpzaam zijn om vernieuwende stappen te zetten in een verandering van tijdperk. Deze blog beschrijft een voorbeeld van feedback door een dansmeester met het motto ‘er zijn geen fouten, alleen maar variaties’.
Lees meer...


'Ben ik de oplossing?' is een passende vraag waarover meer nagedacht mag en kan worden door organisaties en de mensen die daarin werken. Waarom ben ik de oplossing, wat kan ik bijdragen en hoe kan ik stappen zetten? Complimenten kunnen daarbij verschil maken.
Lees meer...


Stichting Een-Twee is een autonome school. Mooi bijvoeglijk naamwoord en wat betekent dit?  
Drie iconen uit het voetbal geven richting. Louis van Gaal, Pierluigi Collina en Johan Cruijff als inspiratie voor een benadering van verandervraagstukken met gogme.
Lees meer...


Volgens professor Jan Rotmans leven wij niet in een tijdperk van verandering, maar in verandering van tijdperk. Een stevige stelling die nogal wat met zich meebrengt als deze stelling inderdaad op waarheid berust. Is onze bovenkamer daar wel op ingericht
Lees meer...


De met een Oscar onderscheidde animatiefilm Happy Feet geeft inspiratie voor het thema impact op maatschappelijke integriteit. Een boeiende reis van een pinguïn die is gericht op ontwikkeling en verbetering voor ons allemaal. 'It takes a hero to change the world.'
Lees meer...


Stichting Een-Twee organiseerde een inspirerende workshop positionering voor Compliance Officers. De Marden Group was zo vriendelijk hiervoor haar locatie beschikbaar te stellen en de borrel aan te bieden. De bijeenkomst stond in het teken van ‘De Compliance Officer als hoeder van integriteit’.
Lees meer...


Stichting Een-Twee organiseerde een bijeenkomst voor Young Professionals uit de financiële en zakelijke dienstverlening. De Nederlandse Vereniging van Banken was zo vriendelijk hiervoor een vergaderruimte beschikbaar te stellen. Opbrengst van de bijeenkomst: 'Van ambities succes maken.'
Lees meer... 


Binnenkort verschijnen nieuwe blogs. SET nodigt betrokkenen van harte uit een blog te delen.